lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukuun ensimmäinen päivä: joulukalenterit

Näin se koitti joulukuun ensimmäinen päivä. 
Lapsena siinä joulukuun ensimmäisessä päivässä oli taikaa. Silloin alkoi joulun odotus ihan toden teolla. Joka aamu sai avata joulukalenterin luukun ja jännittää, mikä kuva. Kavereiden kanssa sitten keskusteltiin koulussa, mitä kenenkin kalenterista oli paljastunut. Muistelisin, että harvoin niissä oli eroja.. Aika samanlaiset kuvat jokaisella.

Aikuisena joulun odotus on ollut erilaista. Oman lapsen myötä se taas muuttui, etenkin, kun lapsi alkoi ymmärtää kalenterin päälle. Marraskuun jännin päivä on varmaan se, kun hankitaan joulukalenteri. Joskus meillä on ollut myös itsetehty kalenteri. Tällöin lapsi sai joka aamu jonkun minun hankkiman pienen jutun joulupussukasta. Tätä on muisteltu vieläkin. Yksi ainoa ostotavarakalenteri meillä on ollut, silloin kun lapsen Littlest Pet Shop -innostus oli korkeimmillaan. Yleensä se on ollut jokin karkkikalenteri. Sen lisäksi mm. Aku Ankasta tulee vuosittain joulukalenteri.

Itsellänikin on ollut aina välillä joulukalenteri. Yleensä kyseessä on ollut kuvakalenteri, usein joku ilmaisversio. Joku joulun alusaika minulla oli suklaakalenteri. Tänä vuonna sain Ravelryn kahelin kautta SYT:inä (Satunnainen Ystävällinen Teko) partiolaisten joulukalenterin. Sitä avataan lapsen kanssa yhdessä.

Tänä jouluna päätin tempaista ja kokeilla kirjoittaa joulukalenterimaisesti blogia joka päivä. Nämä eivät liity välttämättä joka ikinen päivä käsitöihin, mutta myös niihin liittyviä postauksia on varmasti luvassa. Riippuu päivästä, mikä innostaa, mikä tuntuu sen päivän teemalta. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan karkoita niitä lukijoita, jotka tulevat tänne käsitöiden perässä. Kyllä tämä blogi palaa joulun jälkeen omaan rauhalliseen päivitystahtiinsa! Joka päivä yritän liittää mukaan myös kuvan. Kuvat ovat osittain vanhoja, ehkä jopa jo joskus julkaistuja, mutta yritän saada mukaan myös uudempia.

Ja kommenttilaatikossa sana on vapaa! Voitte ihan vapaasti kommentoida ideaa, päivän aiheita, kuvia, esittää toiveita ja vaikka vain toivottaa hyvää joulua.

Oikein iloista joulukuun ensimmäistä siis kaikille!

Joulukuun puoliväli vuonna 2010.


4 kommenttia:

KatriA kirjoitti...

Ihanaa! Täällä ainakin yksi lukija :)

Anni kirjoitti...

:) jee :) jäänpä seurailee :)
6.12 vois kiva postaus olla vaikka itsenäisyyspäivän "perinteistä"

KatriA kirjoitti...

Jos jutut loppuu, niin Maukasta ja Väykästä ja suuresta lumipallosta voi kans kertoa ;)

JaaPa kirjoitti...

:D

Mä oon lukenut sen lapsen kans pari joulua sitten, pitäs varmaan lukea uusiksi, että voi tarinoida ;D