keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulukuun viides: valokuvat blogissa

Yksi lempiaiheistani eli valokuvaus. Nyt spesiaalimmin valokuvat blogissa. Mielestäni ne ovat yksi tärkeä osa blogia, etenkin käsityöblogia. Vanha sanonta "yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa", pitää usein paikkansa. Usein on lähes mahdotonta kuvailla neuleiden yksityiskohtia sanallisesti ja niin elävästi, että muut ymmärtäisivät ne tismalleen oikein.

En osaa kuitenkaan valokuvata hyvin. Minua usein harmittaa, että kuvissa on joku pielessä. Milloin se on valo, milloin kuvauskulma. Useimmiten kuvassa on jotain sinne kuulumatonta, kuten joku roska kuvattavan esineen vieressä, väärä varjo tai muuta vastaavaa. Toisaalta haluan ottaa useimmiten kuvat ihan normioloissa, eli kotona. Yleensä ei ole mahdollisuutta, eikä intoa, keskittyä kuvaamiseen niin pitkään, että saisi vaikkapa imuroitua ja luututtua ennen kuvausta. Yleensä nyt kuitenkin pyrin siihen, etten mene siihen sotkuisimpaan kohtaan asuntoa valokuvaa ottamaan.

Tällä hetkellä minua harmittaa kovasti se, että loppuvuoden 2010 kuvat eivät näy syysta tuntematon blogissani. Toivoisinkin, että kertoisitte, mikäli teillä lukijoilla on ongelmia kuvien näkyvyyden kanssa. En mielestäni ole poistanut mitään kuvia picasasta, josta kuvat tänne blogiin tuon. 

Yleisesti voisi sanoa, että on kiinnostavinta lukea blogeja, joissa on kuvia. Mieluiten tietysti aiheeseen liittyviä, mutta aina sekään ei ole tarpeen. Kuvat kuitenkin piristävät blogia, tekevät "kevyemmäksi". Kovin tekstipitoinen blogi on helposti raskaslukuisen näköinen. Tästä varmaan päästään siihen, että minulle blogit ovat hengähdystaukoa arjesta. Luenkin lähinnä käsityöblogeja ja blogeja, joissa on kuvia.

Nyt onkin mahdollista esittää toiveita siitä, millaisia kuvia toivoisit blogissani olevan vaikkapa tämän joulukalenterin aikana. 

Nyt kuvaa eiliseltä iltapäivältä tuntia ennen auringonlaskua. Pakkasta oli -24.


Toivotteko muuten kuvat blogiin tämmöisinä isompina vai semmoisina hiukan pienempinä? Siitäkin saa esittää toiveita.

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Minusta hyvä blogikuva on sen kokoinen, että kuvan näkee ruudulta yhdellä silmäyksellä. Isot kuvat ovat hankalia siksi, että joutuu rullaamaan kuvaa edestakaisin, kun ei mahdu ruudulle. Nämä sinun kuvasi mahtuvat ruutuun juuri ja juuri, mutta ei haittaisi, jos olisivat pienempiäkin, nehän saa klikkaamalla sitten suurennettua halutessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentista Mari.

Minun näytölläni nuo kuvat eivät siis ole mitenkään suuria, on tilaa vielä vaikka kuinka puolin ja toisin. Eilen levensin tuota tekstiosan leveyttä, aiemmin se oli kapeampi.

Tämä riippuu varmaan myös tietokoneesta ja näytön leveydestä ym, miten nuo kuvat asettuvat/mahtuvat.

Mutta siis kommentoikaa ihmeessä, koska haluan, että blogia on kiva lukea erikokoisilta näytöiltä. Omallani kun katselen, en välttämättä tiedä, miltä muiden koneella näyttää. Minulla on kuitenkin "tavallinen" kannettava, mutta tässä on leveämpi näyttö kuin vanhassani oli.

JaaPa nyt nimettömänä.