Tänään jaan kanssanne suosikkipiparireseptini. Alunperin se on jokin allergisen ohje, on ilman kanamunaa. Voin vaihtamalla maidottomaan margariiniin, on myös maidoton. Mausteista aluksi käytettiin pelkkää kanelia, sittemmin on käytetty valmista piparkakkumaustetta.
3/4 dl siirappia
1dl sokeria
125g voita
piparkakkumaustetta 2rkl tai valinnan mukaan mausteita, esim. kanelia 2tl/ 2tl inkivääriä/ 2tl pomeranssia
3 rkl vettä
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Lisää vesi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Paista piparit 200 asteessa noin 5-10min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti