tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulukuun neljäs: joulun värit

Jouluun liitetään usein tietyt värit. Useimmiten varmaankin punainen. Olisiko muut värit sitten vihreä, kulta ja hopea? Lapseni liittää jouluun punaisen ja valkoisen. Minulle punainen on ehdottomasti joulun väri, mutta siinä rinnalla myös on muita. Toisaalta esimerkiksi mustaa ja sinistä en osaa ollenkaan ajatella joulun väreiksi.

Meillä ei joulunvärit kuitenkaan näy mielestäni pahemmin joulussa. En vaihda jouluksi verhoja enkä mattoja. Joulukoristeet kuusessa ovat kaikki erivärisiä, sieltä löytyy kyllä sitä (kimmeltävää) sinistäkin. Joululahjat paketoidaan lähes joka vuosi erilaisiin kääreisiin.

Tästä huolimatta on mielestäni mielenkiintoista, miten sitä ajattelee joulun olevan tietyn värinen. Pohdin hetkisen, mistä nämä värit sitten tulevat. Punainen tulee varmaankin joulupukin ja tonttujen nutuista. Vihreä joulukuusesta. Kulta ja hopea sitten tähdistä ja Kristuksen lahjoista. Hänellehän vietiin kultaa ja mirhamia. Ja tähdet ovat kultaisia, tähti ohjasi itämaan tietäjät Jeesus-lapsen luokse.

Joulun värejä.

Ei kommentteja: