sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Sukat

Koulu ja työ haittaa harrastamista, mutta aina silloin tällöin ehtii tehdä kerroksen tai pari sukkiin. Lapsi halusi villasukat ja pitihän ne tehdä. Uhoavan Gnun Kertut ovat helpot ja kivat tehdä, 7 veljestä on kivan paksu lanka neuloa, jos on pakko tehdä paksusta langasta. Toisaalta minua turhauttaa tehdä siitä, koska se nukkaantuu tosi nopeasti! Tein sukat toissailtana valmiiksi, lapsi on pitänyt niitä kahtena yönä ja ne ovat jo ihan nuhjaantuneet :(
Blogeissa onkin keskusteltu viime aikoina siitä, mikä sukkalanka on oikea sukkalanka ja mitä taas ei voi ymmärtää. Itse neulon mistä vaan langasta, ostan itsekin Novitan 7veljestä ja nallea, teen sukkia niistä niin itselle kuin muillekin, ja samoin ostan sitten muunlaisia sukkalankoja. Täytyy kyllä sanoa, että harmittaa se, kun tekee kuitenkin monen tunnin työn ja sitten ne sukat on muutaman käyttötunnin jälkeen jo sen näköiset kuin niitä olisi vuosi pidetty jalassa. Kaikki sukat kuluu käytössä, sitä ei varmasti voi kukaan kiistää, mutta on se nyt eri asia, kulahtaako sukat ensimmäisenä käyttöpäivänä vai vasta kahdenkymmenen pesun jälkeen.
No, jatkossa tulen varmaan neulomaan edelleenkin kaikenlaisista langoista. Aina ei ole mahdollisuutta nirsoilla. Tai pitäisi vissiin hankkia luottokortti (no, opiskelija ei sitä taida edes saada :D ), ja perehtyä ulkomaisiin putiikkeihin, mutta ehkä jätän vielä väliin ;) Käyn ostaan lähikaupasta Novitan sukkalankoja, jos kaapista ei löydy eikä pääse kauemmas ostoksille... Kyllä nekin oman aikansa kestävät, vaikka kauniina eivät pysykään.

Näiden sukkien koko on noin 32-22. Lankaa meni jonkun verran, 7 veljestä siis kyseessä. Puikot ruusupuiset sukkapuikot, muka 3,5mm, mutta puikkomitta antaa 3,25 paksuudeksi...
Lapsen kommentti sukista, että "ihanaaaaat". Kuulemma yösukkina ja sisäsukkina hyvät, kenkään liian paksut...

6 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kauniit sukat! :) Kerttu-sukat on yksi kauneimmista sukkamalleista. :)

Itse tykkään 7 veljeksestä eniten kaikista langoista, sen paksuus on minun käsiini sopivaa, enkä minä ole huomannut sen laadussa mitään moittimista. Ja kyllä se hintakin vaikuttaa.

Mitä muuten luottokorttiin tulee, niin itse sain opiskelija-aikanani ns. opiskelija-Visan. Mulle soitettiin pankista ja tarjottiin Visa-korttia, ja mää sitten ihmettelin, että en kait mää voi sitä saada kun opiskelen, niin ne sitten tarjosi jotain opiskelija-Visaa... Sinänsä hassu juttu, koska mieheni oli sitä ennen joutunut ainakin 3-4 tekemään Visa-anomuksen, ja aina vaan hakemus hylättiin, koska hänellä ei ollut vakituista työpaikkaa. Ei silti, Visa on joskus paha vihollinen, mutta silloin kun on tilapäisesti tiukka taloudellinen tilanne ja tili tyhjänä, niin Visalla saa sentään ostettua ruokaa perheelle... Siinä tilanteessa ei kyllä viitsi sitten ihan lankoja vingutella luotolla. ;)

JaaPa kirjoitti...

Makuja on monia ja jokaisella on oikeus omaansa :D

Harmi, että kuvausolosuhteet ovat surkeat ja kamerakaan ei mikään hyvä ja mahtava ole, joten en nyt toistaiseksi kuvaa niitä sukkia tarkemmin. Osa postauksen kuvista on kuvattu silloin yöllä, osa tänään aamupäivällä.. Laatu on tosi surkea. Tän päivän kuvissa kyllä voi nähdä jo sellaista nöyhtääntymistä, jos osaa katsoa, ainakin mun mielestä.

No, uskon kuitenkin, että nuo kestävät yösukkina ja kotikäytössä sen aikaa kun jalkaan mahtuvat.

Joo, onhan niitä joskus näkynyt mainoksia, että kun on suorittanut xx opintopistettä, voi hakea opiskelija-visaa, mutta kyllä taidan suosiolla jättää väliin sen. Miehellä on visa, mutta sitä varten, että hän tarvitsee sitä työmatkoilla ulkomailla, en viitsi sitäkään langan ostamiseen käyttää ;)
Enköhän tyydy jatkossakin shoppaileen Oulun lankakaupoissa tai lähikaupan Novita-tarjontaan :D

Vilma kirjoitti...

Ainahan se harmittaa, jos sukat (tai mikä vain neule) nyppyyntyvät heti käytössä. Ja mitä isompitöiset sukat, sitä suurempi harmitus. Novitan langoista voi olla monta mieltä, ja kaipa niissäkin on jotain laatueroja eri erissä. Mä olen kuitenkin todennut, että aina ei hinta tai materiaali ole laadun tae, vaan juurikin ne kalleimmasta ostamastani sukkalangasta tehdyt villasukat kestivät käyttöä vähiten.

Novitalaiset taas ei ole kuluneet puhki millään, mutta ne parhaiten käyttöä kestäneet onkin tehty yli 10 vuoden takaisesta Novitan langasta. Jotenkin tuntuu, että silloin Novitan laatu oli vielä parempaa kuin nyt..?

Kauniit nuo Kertut kuitenkin ovat, ja varmasti pitävät jalat hyvin lämpöisinä vaikka hieman nyppyyntyisivätkin. :)

JaaPa kirjoitti...

Vilma, puhut kyllä asiaa :)
Minulla ei ole kokemusta mistään tosi kalliista sukkalangoista, en pidä esim. Stepiä yms niin kalliina (10e kerä) lankana. Ne ovat kyllä kestäneet käytössä, vaikka päivittäisessä käytössä talven aikana (ja pesu pari kertaa viikossa!) niitä kuluttaa ja haalistaakin.

Minulla on Novitan lankaa tuolta vuosituhannen vaihteesta ja se on kestänyt tosi hyvin. Lapsella on yhdet sukat nyt jo aika monetta talvea käytössä ja ovat erittäin hyvässä kunnossa.
Lisäksi minusta tuntuu, että jopa värien välillä on kestävyyseroja.. pitäisi osata valita ne värit, jotka kestävät nukkaantumatta ym. parhaiten :D

Kai se on niin, että kokeilemalla löytyy se itselle sopivin sukkalanka :)

Tuo kerttu-sukan malli on kyllä ihana. Ja lapsi pitää sukistaan, vaikka ne ovatkin jo nuhjaantuneet. Ohjetta tulen taatusti käyttämään jatkossakin, ja 7veljestä ;) on niin sopiva lanka tuolle ohjeelle :D Ja onko se nyt kotona niin väliä, onko ne sukat nuhjaantuneet yhden vai sadan käyttökerran jälkeen ;)

Unknown kirjoitti...

nike roshe uk
curry 3
pandora charms
golden goose outlet
kyrie 3
air jordans
nike air max 2017
lacoste outlet
yeezy shoes
adidas outlet

Unknown kirjoitti...

www0623coach outlet store online
givenchy jewelry
world cup jerseys
coach outlet
reebok outlet store
fitflops shoes
canada goose outlet
coach outlet online
ray ban sunglasses
cleveland cavaliers jersey