tiistai 7. lokakuuta 2008

Sukat lapselle

Sukkasatoon sain valmiiksi toisetkin villasukat. Tällä kertaa lapselle. Lankana on joku vuosia sitten ostettu lanka. Ostin Dortmundista Hombruchin torilta eräänä syksynä, tein äidilleni sukat ja sitä oli jäänyt vielä lapsen sukkiin. Vihdoinkin sain ne sukat aikaiseksi..
Lankana on tosiaan jämät näistä sukista, lankaa meni 36grammaa. Jäi vieläkin pari pikkunöttöstä..
Puikot olivat kokoa 2,25mm, uudet lempisukkapuikkoni. Minusta tämä lanka on edelleenkin rumaa, mutta joitakuita se jostain kumman syystä miellyttää. Sukat ovat samankokoiset, raidat eivät vaan täsmää pituudeltaan ja siksi toiseen kärkeen tuli vähemmän mustavalkoista. Piti ihan tarkastella sukkia, olenko tehnyt erikokoiset, mutta ei...
Tiimalasikantapää, koska se on ainoa jonka osaan ilman ohjetta.

Seuraavatkin sukat ovat jo puikoilla, tällä kertää itselle Austermannin Stepistä. Jämälankoja nekin ja siinä ei taida raidat täsmätä samalla tavalla kuin täsmäsi näissä lapsen sukissa. Sattumaa :) Mutta ei kai sen niin väliä?

1 kommentti:

Villasukka kirjoitti...

Minähän arvasin, että murteista on taas kysymys! Eli kude ja kutoa (tosin minun murteessani kangaspuilla) ovat tuttuja sanoja neulomisen yhteydessä, mutta että "kuteen" voi jättää jonnekkin? Kutimen minä ymmärtäisin tuossa. No, oppia ikä kaikki! Ja murteet ovat hauskoja!