lauantai 8. maaliskuuta 2008

Vihdoinkin jotain valmista


Laiskuus on selätetty, ainakin hetkellisesti.
Viime viikolla kävin lankakaupassa ostamassa lankaa miehen tädin 50v-lahjaan. Ihan sitä väriä ei löytynyt, mitä alunperin ajattelin, mutta makutuomari meinasi tämänkin käyvän. Toivottavasti on mieluinen.
Tänään huivin piti siis olla valmis, eilen illalla 23 aikaan pingottelin sitä kuivumaan ja äsken sain pääteltyä langat ja kuvattua. Ja aikaakin jäi monta tuntia..

Tässäpä siis huivi, joka vastusti välistä enemmän kuin kukaan voisi uskoa..

Takana näkyy muuten meidän toista käsityöprojektia, jota aloiteltiin jo vuonna 2005, mutta liian pitkän välimatkan vuoksi se oli pari vuotta täysin tauolla, nyt sitten etenkin mies on jatkanut sen parissa. Ehkäpä se on vielä joskus valmis? Mullekin on kuulemma tiedossa ompelujuttuja..Malli: Suurin osa Swallowtail Shawlin ohjeella, tein peruskuviota 21 toista (1+20 siis) ja reunus on tehty Shetland Trianglen mallilla. Ei vaan alkanut sujua alkup. ohjeen kanssa, joten pieni laskutoimitus osoitti, että tämäkin reunus silmukoiden puolesta sopisi. Silmukat päättelin Icaruksen ohjeella.

Lanka: Teeteen Elegant, silkkivilla, 38g. 70% kampavilla, 30% tussahsilkki, väri tais olla 118.

Puikot: Addi 3,5mm 80cm pyörö

Muuta: olen tyytyväinen, että päätin yhdistää näistä kahdesta huivista aineksia, tuli mun mielestä nätti. Ei mikään valtavan iso, korkeus oli n. 60cm ja leveys yläreunasta n. 155cm, mutta kaulahuiviksi tämän tarkoitinkin lähinnä. Tietysti lahjan saaja itse päättää, miten käyttää, vai käyttääkö ollenkaan.

Seuraavaksi jos sais noita joskus muinoin Saksassa aloiteltua valmiiksi.. Vai aloittaisko sittenkin jotain uutta?


Ei kommentteja: