lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuoden 2014 viimeiset käsityöt

Jälleen vuosi vaihtui salakavalasti ihan yhtäkkiä. En sitten saanut koskaan laitettua niitä lupaamiani sukkakuvia ja loppuvuoden ompeluksetkin ovat kertomatta.
Tässäpä tälläinen kollaasi sukkakisassa valmistuneista sukista. Viimeinen pari jäi tekemättä pahaksi äityneen reuman vuoksi. Helteet tekivät loppukesästä tepposensa ja sitten vaan pitikin lepäillä.

Kuvissa vilahtaa myös siskoni koira, jolle jätettiin lokakuun lopulla viimeiset jäähyväiset. Ikävä on ollut kova, niin meillä ihmisillä kuin meidän koirallakin. Etsii aina siskon luona parasta ystäväänsä. Mutta ihmisen tehtävä on ajatella koiran parasta ja osata tehdä myös ne vaikeat ratkaisut silloin, kun koira selkeästi kärsii. Elämän pitää olla ihanaa koiralle, ei kärsimystä.

Reumasta johtuen neulomistahti on ollut tosi hidas. Kummipojalle piti tehdä villasukat 1vuotislahjaksi, mutta mitä vielä. Aloitin ne hyvissä ajoin joskus syyskuussa ja valmista tuli joulun pyhinä. Ja puhutaan tosiaan koon 23 villasukista!


Ommeltua on tullut jonkin verran. Joululahjaksi meni muovikassin kaavalla ommeltuja kauppakasseja 

sekä kahden sauman penaali. Toinen näistä oli harjoituskappale.Ennen joulua ompelin itselle pikkujoulumekon Eurokankaan palalaarilöydöstä. 


Kaavana on oma luottokaava, jolla teen kaikki paidat, mekot ja tunikat. Helman ja hihanpituus vaihtelee aina käyttötarkoituksen mukaan.

Lisäksi on tullut ommeltua itselle pari hametta, yksi mekosta muutettu hame, vesiputouspääntiepaita ja pari tunikaa. Niistä ei nyt tähän ole kuitenkaan kuvia. Mutta kuvitelkaa eri kuoseilla tuo mekko ja vähän lyhyemmällä helmalla ja resoria kädensuihin ja kaulukseen :D

Toivottavasti ompelut jatkuvat vuonna 2015, neulomisen suhteen olen hiukan luovuttanut. Tällä hetkellä halu olisi suuri, mutta kädet eivät kestä sitä yhtään.

Joulupukkikin muisti ompeluun liittyvällä lahjalla, mutta syystä tai toisesta toimitus on viivästynyt ja lahja on edelleenkin vasta matkalla minulle. Jännityksellä odotan sitä saapuvaksi. Ehkä saan tehtyä siitä sitten oman kirjoituksen aikanaan...

Mutta ihanaa vuotta 2015 kaikille blogin lukijoille!

 Vuoden 2014 viimeisiä hetkiä näissä kahdessa kuvassa.

7 kommenttia:

Serentis kirjoitti...

Tulin katselemaan varsin, kun oman blogini reunaan oli ilmestynyt lista sun blogeistasi. Et ole pitkään aikaan päivittänyt, mutta onneksi kuvia näkee FB:ssÄ. Oot niin taitava ja tuottelias. Mä en saa edes yhtä (tai kahta) tyynytpäällistä ommeltua.

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Nurkkalintu kirjoitti...


Hyvää vuotta 2016!

Nurkkalintu kirjoitti...

Kaikkea hyvää vuodelle 2017!

raybanoutlet001 kirjoitti...

ugg outlet
ed hardy uk
ugg boots
ugg boots
michael kors uk
coach outlet
pandora outlet
jordan shoes
michael kors bags
nike huarache

Unknown kirjoitti...

www0623coach outlet store online
givenchy jewelry
world cup jerseys
coach outlet
reebok outlet store
fitflops shoes
canada goose outlet
coach outlet online
ray ban sunglasses
cleveland cavaliers jersey

Nurkkalintu kirjoitti...

Siunattua joulua koko perheelle!