tiistai 3. huhtikuuta 2012

Putki päällä

Vauvapipoputki nimittäin.
Onhan uutisoitu, että Jorvissa vauvoille ei ole enää oikeita pipoja ja neulojat tietysti ovat ottaneet haasteen vastaan. Ravelryssa on siis neulottu urakalla vauvoille myssyjä.

Minä kaivelin puuvillalankojen jämät esiin ja päätin tekaista pari pipoa. Noh, parihan on liukuva käsite, vai mitä?
Tässä kaikki nätisti pinossa. Vihreää ja punaista on jäänyt vuosien takaa oman lapsen piposta. Taisin ostaa Saksasta kesällä 2006? Tai  joskus muulloin ikuisuus sitten. Keltainen taas on ostettu jo ennen sitä. Oliskohan Joensuun Anttilasta vuonna 2005? Kesää tais olla sekin. Tai syksyä.

 

Vauvanuken päällä on ympärysmittaa 33cm ja nää on aika sopivia, hiukan väljiä. Jospa ne menis ihan oikeellekin vauvalle.

 
Ja vielä yhteispotretti, valaistus surkea. Raitapipo tehtiin langanjämistä ja piti neuloa kilpaa langan kanssa, ettei lopu kesken. Voitin kisan 15 cm:lla. Riitti reiluun voittoon tällä kertaa.

Ohjeena näissä on Very Basic Baby Beanie, joka löytyy ilmaiseksi ravelrysta. Tosin resoria tein lyhyemmästi, kun tuota puuvillaa ei ole mun mielestä kiva taittaa kaksin kerroin.

Lähes vastaava ohje löytyy myös netistä nimellä Basic Baby hat, jos haluaa itsekin kokeilla ja auttaa pieniä vauvoja saamaan piponsa. On muuten nopea tehdä. Ensimmäisen aloitin 31.3.2012 ja tänään 3.4.2012 tein viimeisen.

Itselle on kesken neuletakki ja sukat. Myös huiviin on langat valittuna. Tässä on Ilun Handusta HarmIlua ja Kainuunharmasta, joista tulee Color Affection. Kunhan tää pipomania tästä lauhtuu. Ja selkä kestää istumista. Pipoa voi neuloa vaikka seisaallaan ja kävellessä ;)