lauantai 24. heinäkuuta 2010

Vanhoja

Kun ei tässä ole ehtinyt ommella uusia juttuja, piti kaivella kuva-arkistoista vanhoista ompeluksista kuvia :)
sanoin vaan tossa lapselle, että miksihän sitä ei ole tajunnut kuvata kunnolla kaikkia ompeluksiaan? Olisi ollut vaikka mitä, mutta kuvat on sitten mitä ovat ja ties mistä :D Ihan kaikkea ei viitsi blogissakaan esitellä ;)
Joskus olen neulonut lapselle villapaidan/hupparin sekä villahousut. Lankana oli 7 veljestä. Nuo villahousut olivat käytössä monta talvea ja sen ne oli näköisetkin loppuajasta. Sen sijaan hupparia ei tullut käytettyä kovinkaan monesti ja se menikin lopulta lapsen pikkuserkulle lahjoituksena, kun heillä oli tarvetta sille. En tiedä tuliko heillä käytettyä..
Yksi kesä ompelin lapselle tuollaisen kesäisen setin, josta näkyy vain yläosa. Housut oli sellaiset capri-mittaiset ja samaa kangasta. Kesä 2003... Ja hattu, josta on myös parempi kuva.
Lakin kaava on muokattu jostain (kesän 2003?) Kotiliedestä, alunperin kaava oli aikuiselle. Lakki oli todella hyvän mallinen ja ahkerassa käytössä. Valitettavasti jossain muutossa sekä lehti että kaava katosivat :( Ja tuokin lakki on siirtynyt seuraavalle käyttäjälle jonnekin päin. Samasta kankaasta tein myös takin, mutta siitä ei ole yhtään kuvaa.. Ja minulla on tuosta kankaasta lakki, joka on edelleenkin käytössä mökillä :D

Keväällä 2005 olen ommellut tämän takin, josta siitäkään ei löydy parempaa kuvaa. Kaava on jälleen jostain Ottobren lehdestä..

Ja tässä oma lapseni on vain mallina. Näitä mekkoja on ollut kaksi samanlaista. Kaverin häihin morsiustytöille ompelin. Ja tästä kaavasta olen muokannut nyt nuo tänä kesänä ompelemieni mekkojen kaavat. Ja jälleen siis Ottobren kaavoja alunperin. Tällä samalla kaavalla ompelin lapselle käyttömekon, mutta siitä ei ollut yhtään blogikelpoista kuvaa. Lisäksi lukematon määrä trikoopaitoja, muutamia trikoohousuja, tunikoita jne jne.. On sitä näköjään joskus ommellut. Ei ole sittenkään ihme, että lapsi yhteen väliin kyseli kaupassa ostamiseen sijaan "voisitko äiti ommella mulle tämmöisen?"

Ei kommentteja: