torstai 21. tammikuuta 2010

Uutta lankaa

On vaan niin mukamas kamala hoppu taas. Toisaalta se oli tiedossa, mutta silti se yllätti.. Olen kuitenkin ehtinyt hiihtämään jo tänä vuonna pari kertaa.
Samalla olikin ihana nautiskella maisemista.
Osallistuin myös elämäni ensimmäiseen lankaklubiin, Lai-lai-lai Yarnzin sukkalankaklubiin ja ensimmäinen lähetys on saapunut. Aivan ihanaa merino/tencel-sukkalankaa. Nyt pitäisi keksiä enää millaiset sukat haluan tästä.

Sen lisäksi tilasin itselle paristakin paikasta lankaa. Titityyltä tuli Shibui Socksia. Aivan ihanan pirteää oranssia. Itselle näistäkin haaveilen sukkia, mutta myös lapsi kuulemma haluaisi sukat just tästä langasta.

Lisäksi tilasin Camino alpacaa, sukkalankaa tämäkin. Tästä olisi tarkoitus tehdä äidille sukat. Toivoi lämpimiä täysin villaisia sukkia, tämä ei ole täysivillaista, osa on villaa, osa alpakkaa ja myös nylonia löytyy, mutta kokeillaan, olisivatko nämä tarpeeksi lämpimät.

Minulla ei ole kokemusta Wollmeisen langoista, #neulonnalta löytyy tietysti apu ongelmaan kuin ongelmaa.. Niinpä sieltä ostin jo tuossa syksyllä elämäni ensimmäisen kerän Wollmeisea, tämä on 100% villaa. En tiedä tuleeko tästä sukat vai mitä? Sukkia haaveilen, mutta kestääkö tämä sukissa? Väri on oikeasti huomattavasti violetimpi, mutta jostain syystä kuvissa sinivoittoisempi.. Salama ja pimeys.. Mutta olisiko jollain vinkkejä, mitä tästä voisi tehdä? Onko huivi ainoa "järkevä" ratkaisu? Ihan mallivinkkejä saa suositella.


Mutta nyt on puikoilla siis lapselle neuletakki Novita Bambusta. Ylösalaisin raglanin ohjeella soveltaen. Mokasin heti alussa. Unohdin muutaman napinläven jälkeen tehdä lisää napinläpiä :D Se ratkaisikin sitten jatkon.. Sen jälkeen aloin tehdä pitsiä, jossa siinäkin sitten huomasin tekeväni toisin kuin olin suunnitellut, mutta ei se mitään. En pura :D Lisäksi huomasin, että jos olisin hihoihin halunnut jotain muuta kuin sileää, olisi ollut järkevää aloittaa kuvio jo ylhäältä.. No, harjoituskappale ja kuulostaa ainakin toistaiseksi kelpaavan tulevalle käyttäjälle, niin olkoon. Toisella kertaa sitten..
Tekisi kyllä jo mieli ottaa uudet sukat puikoille, mutta nyt ei ehdi vielä, pakko ensin tehdä jotain muuta...

EDIT 22.1.2010:
lisäsin nuo pari linkkiä, kun eilen ne unohdin.

Ei kommentteja: