sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Oulun käsityömessut

Tänä viikonloppuna on Ouluhallissa järjestetty Oulun käsityömessut. Kävin eilen siellä pyörähtämässä, kauaa en jaksanut olla. Edellisen päivän 14h työpäivä hiukan painoi jaloissa ja päässä (eikä se ollut viikon ainoa pitkä päivä), joten tuhlasin rahani ja poistuin ennen Ravelry-miittiä.
Tässäpä ostoksia.

Ensimmäisenä löytyi Wetterhoffin koju, jossa oli edullisesti tarjolla niitä villasilkki-lankoja, joissa ei ole sitä jotain käsittelyä.. 5e/vyyhtiä ja päädyin lopulta tähän siniseen. Olen tykännyt näistä Silvioista tosi paljon huivilankoina. En vielä tiedä meneekö lahjaksi vai itselle (pitää vähän katsella, onko juhlia tulossa joihin tarvisi lahjaa), mutta kenties jällen kerran Icarus. Sitä hiukan itsellekin haaveilen, mutta sininen ei ole väri, jota yleensä käytän..

Seuraavana bongasin Poppelin ja siellä olikin tarjolla vaikka mitä. Ennenkaikkea aivan ihanan värisiä "taikapalloja", eli mukaan lähti yksi Zauberball, väri Cranberries. Pyörittelin muitakin käsissäni, mutta en silti uskaltanut vielä tässä vaiheessa tuhlata.. Ja kun ei ole kokemusta kyseistä langasta, miten kestää aktiivista käyttöä. Sukat siis aion itselle tästä.

Sitten päädyin vielä Somikin puotiin, missä oli tätä Stepiä 2kerää/20euroa. Tätä alunperin olikin tarkoitus ostaa, ja jälleen iski valinnan vaikeus! Olisin halunnut myös Fortissima Sockaa, mutta sitä ei näkynyt missään myynnissä, ellei joku ihminen sitten juuri ollut edessä.. Mutta siis ostin Stepiä ja näihin väreihin päädyin. Tarkoitus olisi tehdä itselle sekä lapselle sukkia.

Viimeiseksi juuri ennen poislähtöä bongasin vielä Pylsy Designin ja siellä poistorekissä punaisen laukun! Pakkohan se oli ostaa, 15e hintaa. Olen jo pitkään etsinyt uutta laukkua, johon mahtuu mukaan kaikkea tarpeellista ja nyt se löytyi.

Joo ja sen jälkeen siirryinkin vikkelästi ruokakauppaan ja kotiin. Väsymys painoi ja samoin kouluhommat. Mutta tänä vuonna sentään pääsin paikalle... Olisin ollut kiinnostunut myös 2,25 mm sukkapuikoista, mutta en sitten jaksanut alkaa etsiskellä sen tarkemmin, koska noissa missä ehdin pysähtyä, ei sellaisia näkynyt. Paljon olisi ollut kaikkea ihanaa, mutta valitettavasti budjetti oli rajallinen.

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Oli siellä Fortissima Sockaa muistaakseni Käsityökauppa Ilon osastolla. Minusta ne oli samassa hyllyssä sekaisin Steppien tai joidenkin muiden vastaavien lankojen kanssa, itsekin satuin vain bongaamaan sen Fortissima Socka -kerän, jollaisesta tehdyt sukat minulla oli tänään jalassa. Että oli siellä ainakin sen verran sitä. Mutta noissa lankaputiikeissa kyllä oli niin tiivistä, että ei ihme, jos jäi jotain bongaamatta, pienet osastot ja paljon tavaraa...

JaaPa kirjoitti...

Ok.
Mun täytyy tunnustaa, että en käynyt käsityökauppa Ilon luona ollenkaan :D Tiivis oli tunnelma ja osa paikoista jäi yksinkertaisesti bongaamatta, osan luokose en edes yrittänyt ((mm. Lennun paja) tiiviin muurin läpi. Olisi ehkä kannattanut, mutta en vaan jaksanut.

Ja tuota lankaa on saanut kyllä normisti ihan lankakaupasta Oulusta (mikä on siinä oliskohan Hallituskadulla?), joten voin sieltä käydä sitä ostamassa, kunhan olen ehtinyt ensin nuo kutoa pois ;)