torstai 7. elokuuta 2008

Bambutunika


Tehdessäni bambusta tuota aiemmin esiteltyä vihreää neuletakkia, sain idean tunikasta.
Sitä varten löytyikin onneksi tätä tosi söpön väristä bambulankaa, joten eikun puikkoihin.
Virikkeitä löysin mm.Helminallen blogista.

ja sitten tietysti Ullan ylösalaisin raglan ohjeesta oli paljon apua. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt neuletta ylösalaisin enkä myöskään raglahihoja..
Lankana siis Novita Bambu, puikot on 3,5mm pyöröt ja sukkapuikot hihoissa. Lankaa meni 160g, eli piti aloittaa neljättä kerää.
Kauluksessa olis saanut olla muutama silmukka vähempi, mutta kun mentiin tietysti arpapelillä, kun en koskaan ole tehnyt tälläistä ennen...
Koko on sopiva 6,5v:lle, jonka paidat on yleensä 122-130cm.

Tietysti huomaan sitten tätä tehdessä, että teen jotenkin väärin langankierron tuollaisessa suljetussa pitsineuleessa, kun langankierron jälkeen tulee nurja silmukka.. Siksi tuo pitsi ei ole sellainen millainen sen pitäisi olla, kavennuksen molemmin puolin ON langankierto, vaikkei sitä kuvassa näykään, irl näkyy aavistuksen paremmin.. Mutta se on selkeästi pienempi kuin tuo toinen langankierto.
Olen tämän ongelman kanssa painiskellut jo vaikka kuinka kauan ja yrittänyt analysoida, missä teen väärin.
Tämän neuleen helmassa taisin sen sitten keksiä, mutta en alkanut kokeilla, koska päätin tehdä kuitenkin samalla tyylillä loppuun asti. Ehkä pitää vielä neuloa samalla pitsillä jotain ja yrittää oppia, miten se langankierto tuossa tilanteessa tehdään oikeaoppisesti. Edestakaisin neuleessa, jossa seuraava krs on nurjaa, ei tätä ongelmaa ole..

Tunika lähti heti käyttöön, sitä ei ole suostuttu riisumaan päältä.. Olen tosi tyytyväinen kuitenkin tähän neuleeseen.
Ei kommentteja: