maanantai 17. heinäkuuta 2006

Kokeilua


Olen lukenut paljonkin Kool Aid -värjäyksestä eri blogeista. Itse en sitä ole vielä kokeillut, tarkoitus olisi seuraavalla Suomen reissulla siskon kanssa testata hommaa. Värit odottavat jo siellä, jos sisko vain malttaa odottaa ;)

Mutta pakko oli päästä testaan ja kokeileen. Jostain luin, että mehun pitää olla sokeritonta, tai aineen. Sattumalta lapsi halusi lauantaina kaupasta jotain mehua, kotona huomasin sen olevan sokeritonta ja sain kuningasajatuksen! Kokeilen värjätä ihan pienen erän valkoista seitsemää veljestä. Pakkohan se oli tänään sitten touhuun tarttua ja tässä tulos:


Kuva on epäselvä, en saa meidän kameralla otettua hyviä lähikuvia :(  Tässä kuitenkin aika hyvin näkyy, mistä lähdettiin ja mikä oli lopputulos.

Vyyhditin pienen määrän lankaa, pistin lasivuokaan mehua ja etikkaa. Pesin vyyhden, iskin sen mehuun ja mikrotin. Sitten huuhtelin ja vein parvekkeelle kuivumaan, +30 asteen lämmössä (varjossa) ei kestänyt kauaakaan kun lanka oli kuivaa. Nyt pitäisi miettiä, mihin käytän noin pienen määrän tuota. Vai värjäiskö toisen erän ja kokeilis neidille sukkia tai lapasia tehdä..

Kivaa oli ja helppoa! Toivottavasti tuo väri ei katoa konepesussa, käsin sitä pesin värjäyksen jälkeen ja kirkas vesi siitä valui lopuksi. Tosin mehu oli ihan punaista, lanka on tuollainen jännä haalea, ei edes punainen oikeastaan, tai ihan haalea vaaleanpunainen..


Ei kommentteja: